Geri

Hemşirelik

(Krankenpfleger)

Almanya’da Hemşirelik Türkiye’de çalışmaya kıyasla hangi avantajları sağlar? Çalışma şartları nasıl? hemşirelik maaşları ne kadar? Nasıl Almanya’da çalışabilirsiniz? Uzman Hemşire nasıl olunur?

Almanya’daki iyi yaşam koşulları, çalışma şartları ve refah seviyesi sayesinde, nüfusun büyük bir çoğunluğu yaşlılıklarına kadar sağlıklı bir şekilde yaşayabiliyorlar ve normal olarak ortalama yaşam süresi uzadıkça ve toplum yaşlandıkça  profesyonel bakım ile temel tıbbi bakıma olan talep de artıyor.

Almanya’nın işçi açığı ve genç nüfusun yetersizliğinden kaynaklı hemşirelik, hasta bakım, yaşlı bakım gibi alanlarda çalışan ihtiyacı oldukça fazla. Hastaneler, huzurevleri ve diğer bakım kurumları, sağlık ve bakım mesleklerinde artan talebi karşılamak için farklı niteliklere sahip sağlık çalışanlarını alabiliyorlar.

Almanya’da Hemşirelik

Almanya’da hemşirelik için önemli olan ilk şey başvuran kişinin eğitim bilgileridir.

Bunlar;

  • 4 Yıllık Lisans mezunu,
  • Sağlık Meslek Lisesi mezunu olmak.(Diplomasin da Hemsire Teknisyeni )ibaresi olmayan,

Almanya’da Hemşirelik için Dil seviyesi nedir?

Öncelikle her şeyden önce bir işverenle mülakat yapabilmek için B1 düzeyinde Almanca Dil Bilgisi gerekmektedir. Ayrıca bu dil kanıtı; denklik başvuruları veya eğitim başvuruları için de gerekmektedir. Hemşirelik Almanya’da düzenlenmiş meslekler arasındadır ve en az B2 seviye Almanca bilgisine sahip olmak zorunludur. Almanca bilginizi Telc, Ösd veya Goethe kimi testlerden aldığınız sertifika ile kanıtlamanız gerekmektedir.

Almanya’da Hemşirelik Denklik Süreci ve İlk Adım

Atlantis Egitim Kurumu Almanya’daki partner hastanelerinden teklif alan hemşirelerin denklik başvuruları için ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti vermektedir. Denklik süreci bu aşamada en çok soru işareti olan ve en zorlayıcı kısımlardan bir tanesi.

Almanya bir hemşirenin belirli saatlerde teorik ve pratik eğitim ve iş/staj geçmişinin olmasını istiyor. Türkiye’de alınan eğitimin ne yazık ki Almanya’da tam denk karşılığı yok. Sağlık meslek liseleri ve normal bir liseden sonra alınan sağlık ile alakalı bir ön lisans diploması teorik ve pratik olarak yeterli kalmıyor. Ancak Bu iki mezuniyet için şöyle bir seçenek var; eğer mezuniyetten sonra staj ve iş tecrübeleri varsa bunları teorik saatlerden düşebiliyorlar. Yine bu noktada denklik alınabileceğinin garantisi yoktur. Ancak çalışma geçmişinin denklik işlemlerinde faydalı olacağının altını çizmekte fayda var.

Kısmi denklik alan hemşire adayları iki yıla kadar teorik ve pratik eksik ders saatlerini tamamlamak zorundadırlar. Bu yüzden bu süre boyunca hemşire asistanı olarak görev yaparlar. Denklik işlemleri başarı ile tamamlandıktan sonra uzman hemşire olarak kalifikasyonlarını alabilmektedirler.

Almanya’da Hemşirelik Denklik için gerekli belgeler

  • Pasaport kopyası
  • Almanca sertifika B2( Tam Denkilik asamasinda)
  • Hemşirelik eğitimi diploması
  • Calisma Belgesi hangi bölümlerde ve haftalik kac saat calismis.
  • Transkript(Akts saat yükü olmak zorunda)
  • CV
  • Antrag Formu

Almanya’da Hemşirelik İşi Bulma

İş bulma kısmınında Atlantis Dil kursu bütün işlemleriniz için ücretsiz olarak danışmanlık himzeti vermektedir. Özellikle de denklik kısmı noktasında hazır değilseniz genel de kişiler aracı kurumlar ile Türkiye’de iken başlarlar sürece. Bu süreçte dil kursuna giderken, denklik için başvuruları yapılır. Türkiye’de B2 belgesini alıp, denklik işlemleri tamamlanınca aracı kurumlar ile Almanya’da bu süreçte geçici iş/Ausbildung veya stajını yaparlar. verenin sizin adınıza Alman işkuruna başvuruda bulunması, iş/eğitim sözleşmesi hazırlaması, denklik işlemlerini adınıza başlatması ve kalacak yer ayarlaması gerekir. Genelde denkliği tam alamayan başvuranlar hasta ve yaşlı bakım kliniklerinde çalışmaktadırlar.

Almanya'da Hemşirelik için bize her zaman yazabilirsiniz.